Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» Παράσταση Διαμαρτυρίας Ενάντια Στις Απολύσεις Επικουρικών



Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ενάντια στις απολύσεις επικουρικών, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα το Σωματείο Εργαζομένων και η Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο νοσοκομείο, μαζί με την Επιτροπή Αγώνα Επικουρικών. Η άρνηση της κυβέρνησης να ανανεώσει τις συμβάσεις των επικουρικών γιατρών που έληγαν μετά τις 30/9/2016 έχει αποτέλεσμα το διάστημα αυτό να απολύονται δεκάδες επικουρικοί γιατροί από τα νοσοκομεία της χώρας.

Συγκεκριμένα, στον «Ευαγγελισμό» τις επόμενες μέρες απολύεται μια επικουρική γιατρός, ορθοπεδικός, ενώ συνολικά αναμένονται 19 απολύσεις τους επόμενους μήνες. Όπως καταγγέλλουν το σωματείο και η Επιτροπή, οι απολύσεις των επικουρικών αποτελούν ένα ακόμα πλήγμα στα ήδη υποστελεχωμένα τμήματα και κλινικές. «Πριν τις συγχωνεύσεις το 2013, υπηρετούσαν 14 ειδικευμένοι ορθοπεδικοί. Σήμερα υπηρετούν, σε συνθήκες αυξημένων αναγκών, μόλις οχτώ. Με την απόλυση της επικουρικής συναδέλφου μένουν επτά ορθοπεδικοί, οι περισσότεροι με 30-35 χρόνια υπηρεσίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από άποψη φυσικής αντοχής, για τις τεράστιες ανάγκες της εφημερίας, των χειρουργείων κλπ.».

Η Διοικήτρια του νοσοκομείου αναγνώρισε το πρόβλημα, ωστόσο σημείωσε πως η παραμονή των επικουρικών στις θέσεις τους «σκοντάφτει» στα μειωμένα κονδύλια. Το Σωματείο και η Επιτροπή των επικουρικών διεκδικούν να μην απολυθεί κανένας επικουρικός, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να μπει φρένο στον κίνδυνο να κλείσουν ή να υποβαθμιστούν τμήματα των νοσοκομείων. 
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου