Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Ικαρία : Αθωώθηκαν Οι Εργαζόμενοι Του Γηροκομείου Ικαρίας

Αθωωτική απόφαση από το Μονομελές δικαστήριο στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας για τους 7 απολυμένους εργαζόμενους στο Γηροκομείο του νησιού.
 
Θετική απόφαση για έναν αγώνας που διήρκεσε 3 χρόνια μετά από την αγωγή της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου εναντίον τους. Από το 2012 που έκλεισε η Μητρόπολη το γηροκομείο, για ...οικονομικούς λόγους, οι γέροντες αρνήθηκαν να φύγουν και οι 7 εργαζόμενοι που είχαν απολυθεί συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να τους φροντίζουν με την οικονομική συνδρομή όλης της τοπικής κοινωνίας και της ομογένειας. Αυτό κρίθηκε επικίνδυνο από την Ιερά Μητρόπολη και τους οδήγησε στα δικαστήρια. 
Από πολύ νωρίς το πρωί, τη Δευτέρα 26/9 μέρα της δίκης, είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος για συμπαράσταση προς τους εργαζόμενους έξω από το δικαστήριο, ενώ στάση εργασίας κήρυξαν τα σωματεία εργαζομένων και η ΑΔΕΔΥ.
Πηγή : antigeitonies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου