Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΕΚΑΒ : Τετράωρη Στάση Εργασίας 29/3/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 


ΘΕΜΑ: Τετράωρη στάση εργασίας την Τρίτη 29-03-2016 από 09:00-13:00

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών αναγκάζεται να προβεί σε στάση εργασίας την Τρίτη 29-03-2016 και πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας λόγω της μη καταβολής προς τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ των εξής οφειλομένων :

Αμοιβές για νυχτερινά-αργίες για τους μήνες δεκαήμερο Δεκεμβρίου 2014,Δεκέμβριος 2015,Ιανουάριος 2016,Φεβρουάριος 2016, και εκτός έδρας για όλο το έτος 2015.

Σεβόμενοι την τραγική οικονομική κατάσταση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ καθώς και αγωνιζόμενοι πάντα όχι μόνο για τα προβλήματα των μελών του Σωματείου αλλά για την επίλυση όλων των προβλημάτων του Οργανισμού και των εργαζομένων του Πανελλαδικά ξεκινάμε με τετράωρη στάση εργασίας την Τρίτη 29-03-2016 από 09:00-13:00 και πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Υγείας.

Επειδή έως τώρα κάθε προσπάθεια του Σωματείου για συνάντηση με την Διοίκηση, ώστε να επιλυθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες έχει αποβεί άκαρπη, καλούμε την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να δώσει άμεσα λύση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην στάση εργασίας και να παρευρεθούν στην προσυγκέντρωση που θα γίνει στο Πεδίο του Άρεως στις 09:30.

Η Υπηρεσία την Τρίτη 29-03-2016 και ώρες 09:00-13:00 θα λειτουργήσει με ποσοστό ασφαλείας.


                                                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                              Ο Γ. Γραμματέας
Μαθιόπουλος Γεώργιος                                                      Μπαρκονίκος Χρήστος

4 σχόλια:

  1. Δεκάδες ασθενοφόρα συγκεντρώθηκαν στο Π. Άρεως και πήγαν με μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το υπουργείο Υγείας. Τα αιτήματα τους αφορούν στην καταβολή οφειλόμενων αμοιβών που ξεκινάνε από το 2014! Αυτές αφορούν κυρίως σε νυχτερινά, αργίες και εκτός έδρας. «Οι εργαζόμενοι», όπως δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Μαθιόπουλος, «καλούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να δώσει άμεσα λύση, σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους».

    Πηγή : http://ergatiki.gr/article.php?issue=1217&id=13466

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Την Τρίτη 29/3 κατεβήκαμε με το ασθενοφόρο του νοσοκομείου στο Λιμάνι του Πειραιά για να προσφέρουμε τις ιατρικές μας υπηρεσίες στους πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί», μας είπε ο Χρίστος Αργύρης, μέλος ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων στο Γεννηματά.

    «Η κίνηση αυτή ήταν αποτέλεσμα πρωτοβουλίας εργαζόμενων του νοσοκομείου που διεκδίκησαν από τη Διοίκηση να στείλει υλικά, γιατρούς και νοσηλευτές, στο Λιμάνι μέσα στα πλαίσια τους ωραρίου εργασίας τους. Πήγαμε 5 γιατροί και ένας νοσηλευτής, μαζί με τα απαραίτητα υλικά για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Είναι μία κίνηση που θα επαναλάβουμε και τις επόμενες ημέρες. Το ίδιο διεκδικούμε να κάνουν όλα τα νοσοκομεία και για αυτό απαιτούμε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Είναι μία κίνηση που χρειάζεται να οργανωθεί από τα σωματεία σε κάθε νοσοκομείο και ιδιαίτερα από τα νοσοκομεία του Πειραιά».

    Πηγή : http://ergatiki.gr/article.php?issue=1217&id=13484

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με πρωτοβουλία του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο της Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με υγειονομικά σωματεία από την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα την Τετάρτη 23/3. Η εισήγηση έγινε από το σωματείο του νοσοκομείου της Πρέβεζας σε σχέση με τον κίνδυνο συγχώνευσης του με το νοσοκομείο Λευκάδας αλλά και τη δραματική έλλειψη προσωπικού που έχει μειωθεί από 300 στα 150 άτομα τα τελευταία χρόνια. Πολλές από τις κλινικές δεν είναι πια σε θέση να λειτουργήσουν και κλείνουν, το ίδιο και η χειρουργική που έβαλε λουκέτο εδώ και μερικές μέρες.

    Το σωματείο του νοσοκομείου της Πρέβεζας είναι ιδιαίτερα ενεργό και με μεγάλη εξωστρέφεια. Συστηματικά παρεμβαίνει στην τοπική κοινωνία. Στις δράσεις του εκτός από πορείες στην Πρέβεζα και τα Γιάννενα περιλαμβάνεται και η διοργάνωση συζητήσεων στα χωριά, παρέμβαση στους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς κ.α.

    Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν τα σωματεία από τα νοσοκομεία Δουρούτη και Χατζηκώστα Ιωαννίνων, Μεσολογγίου, Λευκάδας αλλά και αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ. Σαν αποτέλεσμα της σύσκεψης καλέστηκε μαζική κινητοποίηση στην Πάτρα στις 20/4 στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια με συμμετοχή από όλη τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Τέλος, η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ δεσμεύτηκε ότι θα συνδράμει στην κινητοποίηση ενημερώνοντας τα αντίστοιχα σωματεία.

    Πηγή : http://ergatiki.gr/article.php?issue=1217&id=13467

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Στις 8-10 Απρίλη είναι προγραμματισμένο το συνέδριο της ΟΕΝΓΕ, μια μόνο μέρα μετά την απεργία της ΑΔΕΔΥ. Θυμίζουμε ότι το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή έχει εκλέξει μόνο από την Αθήνα και τον Πειραιά στις πρόσφατες εκλογές 22 αντιπροσώπους. Ο αντίστοιχος αριθμός των αντιπροσώπων από όλη την Ελλάδα είναι πολύ υψηλότερος.

    Μιλώντας στην ΕΑ ο Κώστας Καταραχιάς (πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αγ. Σάββας») τόνισε: «Στόχος μας στο συνέδριο είναι να αποφασιστεί απεργιακό πρόγραμμα. Αυτό το απεργιακό πρόγραμμα πρέπει να βάλει στόχο τις μαζικές προσλήψεις- τη χρηματοδότηση αλλά και την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης των νοσοκομειακών γιατρών του 2008 που καταπάτησαν όλες οι κυβερνήσεις από τότε.

    Χρειάζεται να αναγκάσει το υπουργείο Υγείας σε απόσυρση της συμφωνίας κλεισίματος των ψυχιατρικών νοσοκομείων, σε κατάργηση της ΕΣΑΝ και στο μπλοκάρισμα της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ από τη πίσω πόρτα με το καθεστώς λειτουργίας του νοσοκομείου Σαντορίνης.

    Να διεκδικήσει ότι παλεύουμε για ανοιχτά νοσοκομεία σε όλους και όλες, άνεργους, ανασφάλιστους, μετανάστες και πρόσφυγες με ή χωρίς χαρτιά. Είμαστε ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές που βάζουν συνεχώς εμπόδια (νομικά, οικονομικά) στην ελεύθερη πρόσβασή τους στο δημόσιο σύστημα υγείας-περίθαλψης και πρόνοιας. Που με φράχτες, κλειστά σύνορα και στρατόπεδα συγκέντρωσης τους μετατρέπουν σε παράνομους, έρμαια της καταστολής και της ρατσιστικής δημαγωγίας.

    Να απαιτήσουμε ανθρώπινη υποδοχή των προσφύγων με μόνιμα μέτρα αντιμετώπισης αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης, να ενισχυθούν δηλαδή με χρηματοδότηση και με προσωπικό ακριβώς εκείνες οι υποδομές που βρίσκονται στο στόχαστρο των περικοπών και του τρίτου Μνημονίου, η δημόσια υγεία, περίθαλψη, πρόνοια».

    Πηγή : http://ergatiki.gr/article.php?issue=1217&id=13465

    ΑπάντησηΔιαγραφή