Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Απεργίες Στην Υγεία 1 και 22 Φλεβάρη

 Πηγή : ergatiki 

 


1η Φλεβάρη 

 

Απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 1/2 στις 10πμ στο υπουργείο Υγείας καλεί η ΠΟΕΔΗΝ με στάση εργασίας από τις 9πμ μέχρι τη λήξη βάρδιας για τους Συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου.

Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων προχωρούν στην απόλυση όλων των ΣΟΧ στις υπηρεσίες στήριξης (καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση) παρότι έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους μέχρι 31/3 και «τρέχουν και ολοκληρώνουν τους διαγωνισμούς για ανάθεση των εν λόγω υπηρεσιών στους εργολάβους», όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ. Αυτό επιβεβαίωσε κυνικά ο Άδωνις Γεωργιάδης στην αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ, που τον συνάντησε.

Απέναντι στον Γεωργιάδη, τις προκλήσεις και τα ψέματά του, βρίσκονται όχι μόνο οι 6.000 περίπου συμβασιούχοι, αλλά και οι πολλαπλάσιοι υγειονομικοί που βρίσκονται στο πλευρό τους. Η 6ωρη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ πρέπει να καλύψει όλο το προσωπικό, όχι μόνο τους συμβασιούχους, και να γίνει μια απεργία πανυγειονομικού σεισμού που θα κλιμακώσει μέχρι να ακυρωθούν όλοι οι διαγωνισμοί ανάθεσης υπηρεσιών σε εργολάβους. Το παράδειγμα της κινητοποίησης στον Άγιο Σάββα στις 23/1 χρειάζεται να γενικευτεί σε όλα τα νοσοκομεία με τους ΣΟΧ στην πρώτη γραμμή και με τη στήριξη όλων. 
 

22 Φλεβάρη


Η πανελλαδική πανυγειονομική απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 22 Φλεβάρη παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις μέσα από τις μεγάλες μάχες που έχουν ανοίξει σε όλα τα νοσοκομεία και κλιμακώνονται. Από τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και το νομοσχέδιο που διαλύει και ιδιωτικοποιεί την Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση μέχρι τις ελλείψεις προσωπικού και τη συνολικότερη διάλυση του ΕΣΥ, ο αναβρασμός των υγειονομικών γίνεται δράση από τα κάτω.

«Να προχωρήσουμε σε κάθε Νοσοκομείο άμεσα σε γενικές συνελεύσεις για την οργάνωση της συμμετοχής στην απεργία. Να συγκροτήσουμε παντού απεργιακές επιτροπές που μαζί με τα ΔΣ θα αναλάβουν την οργάνωση της απεργίας, το κλείσιμο των τακτικών λειτουργειών των νοσοκομείων και θα ορίσουν αυτές και όχι οι διοικήσεις το προσωπικό ασφαλείας», τονίζει το Συντονιστικό Νοσοκομείων.

• Σε δίωρη στάση εργασίας 8πμ-10πμ, συγκέντρωση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στις 8πμ και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση προχωρούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ευαγγελισμός την Τετάρτη 24/1 ενάντια στις διώξεις συνδικαλιστών και άλλων εργαζομένων από τη διοίκηση Γρηγορόπουλου. Ο πρόεδρος, η γεν. Γραμματέας, ο ταμίας και ένα ακόμα μέλος ΔΣ του σωματείου καλούνται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) ως ύποπτοι για την αποξήλωση μηχανημάτων ελέγχου καρτών (συναυτουργία σε κλοπή – καταστροφή δημόσιας περιουσίας)!

• Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στην 4η ΥΠΕ πραγματοποίησε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) την Τρίτη 23/1 ενάντια στις συνεχιζόμενες μετακινήσεις ιατρών ΕΣΥ από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προς την περιφέρεια, διεκδικώντας προσλήψεις. Το ΔΣ της ΕΝΙΘ καταγγέλλει ότι η υπερεργασία και η εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια αντοχής: «Σε αυτό το σημείο έφτασε αναισθησιολόγος στο ΓΝΘ Παπανικολάου που κατέρρευσε στο τέλος της 24ωρης εφημερίας, τις 16 ώρες από τις οποίες βρίσκονταν συνεχώς σε χειρουργική αίθουσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου