Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Ξανά Στο Στόχαστρο Το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

 

Η διοίκηση ενέκρινε ιδιωτική δωρεά για την εγκατάσταση χώρου φιλοξενίας παιδιών και εφήβων έως 16 ετών στο Παίδων Πεντέλης

Για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο το Παίδων Πεντέλης, λίγο καιρό μετά την υπαναχώρησή της στο κλείσιμο των γενικών εφημεριών του νοσοκομείου. Όπως καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ, το 2021 αλλά και παλιότερα είχε τεθεί θέμα εγκατάστασης μέσα στις υπάρχουσες πτέρυγες στο κτήριο του νοσοκομείου χώρου φιλοξενίας παιδιών. Η εγκατάσταση αυτή θα γινόταν σε βάρος της λειτουργίας κλινικών του νοσοκομείου.

Οι υγειονομικοί του Παίδων Πεντέλης αλλά και η ΟΕΝΓΕ είχαν τονίσει πως οι χώροι φιλοξενίας είναι δομές κοινωνικής πρόνοιας, αφού αφορούν υγιή παιδιά που δεν χρειάζονται νοσηλεία αλλά φιλοξενία, είναι απολύτως αναγκαίοι και πρέπει να λειτουργούν σε ξεχωριστές κατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις, με δικό τους κατάλληλο μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό.

Η εγκατάσταση δομών φιλοξενίας παιδιών μέσα σε λειτουργούσες πτέρυγες παιδιατρικού νοσοκομείου όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα αλλά είναι και αντιεπιστημονική. Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, έχει αρνητικές συνέπειες όχι μόνο για τη λειτουργία του νοσοκομείου αλλά κυρίως για τα παιδιά που χρειάζονται φιλοξενία, για τα οποία το νοσοκομειακό περιβάλλον είναι παντελώς ακατάλληλο.

Η διοίκηση του οργανισμού νοσοκομείων Σισμανόγλειου - Φλέμιγκ - Παίδων Πεντέλης, η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και οι αρμόδιοι των δυο εμπλεκόμενων υπουργείων είχαν ισχυριστεί πως τάχα οι υγειονομικοί εγείρουν ανύπαρκτο θέμα γιατί η δομή φιλοξενίας δήθεν δεν θα εγκαθίστατο στο Παίδων Πεντέλης, αλλά στο κτήριο του παλιού ΠΙΚΠΑ Πεντέλης που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Μάλιστα, ισχυρίζονταν πως είχαν ήδη δρομολογηθεί οι αναγκαίες ανακαινίσεις στο κτήριο του παλιού ΠΙΚΠΑ.
 
Απόφαση για εγκατάσταση

Ωστόσο, η ΟΕΝΓΕ τονίζει ότι οι παραπάνω ισχυρισμοί αποδεικνύονται ψευδείς: στις 17 Μαρτίου με απόφασή της η διοίκηση ενέκρινε ιδιωτική δωρεά για την εγκατάσταση χώρου φιλοξενίας παιδιών και εφήβων έως 16 ετών μέσα στο κτήριο του Παίδων Πεντέλης. Στο κείμενο της απόφασης η διοίκηση παραπλανητικά ισχυρίζεται πως δήθεν η δομή φιλοξενίας δεν θεωρείται δομή κοινωνικής πρόνοιας και πως τάχα προϋπήρχε αυτόνομος οριοθετημένος χώρος φιλοξενίας μέσα στο νοσοκομείο, που ουδέποτε έχει υπάρξει. Μάλιστα, μετά την απόφαση της διοίκησης, εκπρόσωποι της διοίκησης και του ιδιωτικού ιδρύματος που κάνει τη δωρεά έκαναν περιοδεία μέσα στις λειτουργούσες πτέρυγες νοσηλείας του Παίδων Πεντέλης για να εξαγγείλουν χωροταξικές «διευθετήσεις» και αναστολή λειτουργιών.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι με διάφορα προσχήματα (τη μία με το εμβολιαστικό κέντρο, την άλλη με τις δομές φιλοξενίας) έχει διαρκώς στο στόχαστρο τη λειτουργία του τρίτου Παιδιατρικού Νοσοκομείου της Αττικής. «Επιβεβαιώνονται πλήρως οι επισημάνσεις μας για περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης προς εξυπηρέτηση της κερδοφορίας ιδιωτικών θεραπευτηρίων» σχολιάζει η ΟΕΝΓΕ και καταλήγει καλώντας σε αγώνα ανατροπής των αντιδραστικών σχεδίων.
 
Πηγή : Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου