Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Αντιδράσεις Στον Υποχρεωτικό Εμβολιασμό / της Κατερίνας Μάτσα

της Κατερίνας Μάτσα


Έχουμε μπει πια στο τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, με τη μετάλλαξη Δ να κυριαρχεί, ενώ ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει επιβραδυνθεί σημαντικά. Η ανικανότητα της κυβέρνησης να πείσει για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, η έλλειψη εμπιστοσύνης του κόσμου στις επιτροπές των «ειδικών» επιστημόνων, που παρουσιάζονται σαν κυβερνητικά «εξαπτέρυγα», απομακρύνει ακόμα περισσότερους ανθρώπους από τα εμβολιαστικά κέντρα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τη μια εισάγει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ενώ από την άλλη αφήνει ανεμβολίαστους τους πρόσφυγες στα στρατόπεδα και στα κέντρα υποδοχής. Αφήνει επίσης ανεμβολίαστους τους φυλακισμένους σε πολλές φυλακές της χώρας. Είναι η ταξική λογική των «αναλώσιμων πληθυσμών».

Στο μεταξύ, μεγάλες διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών πραγματοποιούνται σε όλη την Ευρώπη. Σε αυτές δίνει το παρών ένα ετερόκλητο πλήθος, που μεγαλώνει, όσο πιο αυταρχικά γίνονται τα μέτρα που παίρνουν οι κυβερνήσεις.

Στην Ιταλία, που η κυβέρνηση επιβάλει το «πράσινο πάσο» για την πρόσβαση στους δημόσιους χώρους, τα τραίνα, τα αεροπλάνα και τα μαγαζιά, στους αντιεμβολιαστές συγκαταλέγονται όχι μόνο υγειονομικοί και εκπαιδευτικοί, αλλά και έμποροι. Ακόμα και χάκερ, που κατάφεραν να ρίξουν την πλατφόρμα των ραντεβού και να μπλοκάρουν τους εμβολιασμούς στην περιφέρεια της Ρώμης (Εφ. Συν. 3/8/21).

Στη Γαλλία, οι διαδηλώσεις των αντιεμβολιαστών συνεχίστηκαν για τρίτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο, με μεγάλη συμμετοχή. Υπολογίζεται ότι πήραν μέρος συνολικά περί τα 200.000 άτομα. Συμπεριλαμβάνονται ακροδεξιοί, πρωτοπαλλήκαρα της Λεπέν, συνωμοσιολόγοι, ανορθολογιστές όλου του φάσματος, αλλά και αντισυστημικοί ακτιβιστές, που αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Το κύριο σύνθημα στις διαδηλώσεις ήταν «ελευθερία»…

Στη Γερμανία, επίσης, χιλιάδες διαδηλωτές στο Βερολίνο συγκρούστηκαν με την αστυνομία, μολονότι η κυβέρνηση της Μέρκελ δεν έχει μέχρι τώρα επιβάλει το μέτρο της υποχρεωτικότητας.

Τα επιχειρήματα των αντιεμβολιαστών κυμαίνονται από την τυφλή άρνηση της ύπαρξης ή της σοβαρότητας της νόσου, όπως έκανε ο φασίστας Τράμπ και ο Μπολσονάρο ή, ακόμα, στην “αριστεροαυτόνομη” εκδοχή της, ο Αγκάμπεν και οι άκριτοι θαυμαστές του, μέχρι τις εκφοβιστικές ρητορείες για τις παρενέργειες των εμβολίων, τις μεταβολές που προκαλούν στο DNA (προπαντός των καθαρόαιμων Ελλήνων), τον “ανεπιβεβαίωτο” «πειραματικό» τους χαρακτήρα κ.ά.

Πάντως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πανδημία και η ανάγκη υγειονομικής προστασίας του πληθυσμού ενώ κάθε άλλο παρά αντιμετωπίζονται όπως απαιτείται από τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις που υποτάσσουν την ζωή των πολλών στο κέρδος των ελάχιστων, εργαλειοποιούνται από τις ίδιες κυβερνήσεις για να στραγγαλίσουν ελευθερίες και δικαιώματα, να περάσουν τους πιο αντιδραστικούς νόμους, να κατεδαφίσουν το δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας, να θωρακίσουν ακόμα περισσότερο το κράτος της καταστολής, να τσακίσουν τις λαϊκές αντιστάσεις, που εκδηλώνονται στη μια χώρα μετά την άλλη.

Η ανάγκη της οργάνωσης όλων των αντιστάσεων του λαού σε μια ταξική βάση με στόχο την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, που έχει γίνει πλέον ασύμβατο με τις ανάγκες της ζωής ολόκληρης της κοινωνίας είναι σήμερα πιο επιτακτική από ποτέ. Κάτι τέτοιο αφήνει εχθρικούς ή παγερά αδιάφορους  τους “αριστερούς” ή “αναρχικούς” αντιεμβολιαστές. Δεν τους πειράζει καθόλου να συγχρωτίζονται φύρδην-μίγδην με φασίστες και παπαδαριό στις διαδηλώσεις, φτάνει να προβάλλουν την αποψάρα τους.

Όσο δυνατά κι αν φωνάζουν, όσο κι αν διαμαρτύρονται για την “κατάσταση εξαίρεσης”, συνεισφέρουν στην επιβολή της με την διασπορά της σύγχυσης στον λαό που χρειάζεται όσο τίποτε άλλο αυτή την στιγμή η βιοεξουσία του κεφαλαίου.

Πηγή : Νέα Προοπτική

1 σχόλιο:

  1. Κριμα ματσα να χρησιμοποιεις επιχειρηματα που αναφερουν τα ονοματα αγκαμπεν, μπολσοναρο και δεν θα μπω στον πειρασμα να ανταπαντησω με απειρα ονοματα ηγετων του καπιταλισμου που ειναι υπερμαχοι των εμβολιων. Επισης κριμα , να χρησιμοποιεις το πολυ δεκα ατομα που εφεραν σημαιες χριστιανικες στις αντιεμβολιαστικες συγκεντρωσεις που δειχνει οτι και διαστρεβλωνεις την πραγματικοτητα αποδεικνυεις την φτωχια των επιχειρηματων σου.Κλεινοντας θα ηθελα να απαντουσες στα παρακατω ερωτηματα α/γιατι χρησιμοποιηθηκε η παραποιηση του PCR,πανω στο οποιο στηριχτηκε η θεμελιωση της 'πανδημιας'β/ γιατι δεν δινεται μονιμη αδεια των εμβολιων αφου ειναι τοσο ασφαλη και γ/γιατι κλεινεις ματια κι αφτια στο 'ακαταδιωκτο'που ειναι η πεμπτουσια της δολιοτητας της υπερεκτιμημενης επι σκοπω 'πανδημιας'.Ματσα ειχες ενα πολυ καλο παρελθον αλλα αυτο δεν σε απαλλασσει τον ευθυνων σου, της συμπορευσης με αυτους που καταπατουν ,προφασιζομενοι υγιεινιστικους λογους, νομους και δκαιωματα σε παγκοσμιο επιπεδο.Για αλλη μια φορα κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή