Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Ξαναχαρίζουν Τη Φύλαξη Του ΑΤΤΙΚΟΝ Σε Εργολάβους!

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ αποφάσισε να αναθέσει την φύλαξή του σε εργολαβικές εταιρίες ιδιωτών, απολύοντας τους εργαζομένους που ήδη δουλεύουν στη φύλαξη του νοσοκομείου.

Τις σοβαρότατες πτυχές τής κίνησης αυτής καθώς και της γενικότερης πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, αναλύει σε σύντομη αλλά περιεκτική ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΝ:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ “H ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”

Χαϊδάρι, 18/8/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ξαναχαρίζουν τη φύλαξη του νοσοκομείου σε εργολάβους!!!

Η Διοίκηση του νοσοκομείου με προκλητικό τρόπο, στις 26 Ιουλίου 2020, αποφάσισε την προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εταιρείας η οποία θα αναλάβει τις υπηρεσίες φύλαξης του νοσοκομείου.

Αποφάσισε δηλαδή την απόλυση των εργαζομένων που δουλεύουν στη φύλαξη και το ξεπούλημα (επινοικίαση) της φύλαξης σε εργολαβικές εταιρίες και ιδιώτες έναντι του ποσού των 2.150.000€!!!

Η πείρα από τους εργολάβους στα δημόσια νοσοκομεία είναι μεγάλη και πικρή: Πενιχροί μισθοί και απληρωσιά την ώρα που οι εταιρίες έχουν εισπράξει εκατομμύρια ευρώ, παραβίαση τη εργατικής νομοθεσίας, ανύπαρκτες άδειες, μηνιαίες ή ακόμα και ημερήσιες συμβάσεις εργασίας. Όποιος “τολμάει” να σηκώσει κεφάλι, τον αλλάζουν πόστο, του κάνουν αλλεπάλληλες αναφορές, τον ωθούν στην παραίτηση.

Γίνεται φανερό ότι:

• Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των νοσοκομείων η οποία οδηγεί μόνο στην αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών και σε παραβίαση και των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων και μισθούς – πείνας για τους εργολαβικούς εργαζόμενους. Αυτό είναι το νέο ΕΣΥ που ετοιμάζουν. Και έρχονται και χειρότερα.

• Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι άξιος συνεχιστής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της πολιτικής της απληρωσιάς και των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των νοσοκομείων (να θυμηθούμε το συνεχές δούλεμα προς τις καθαρίστριες του νοσοκομείου, η προηγούμενη Διοίκηση όλο έδιωχνε τον εργολάβο και αυτός όλο και θησαύριζε)

Απάντηση στην ασυδοσία κυβέρνησης-Διοίκησης- εργολάβων
μπορεί να δώσει ο ενωμένος αγώνας


Το σωματείο εργαζομένων θα ξεκινήσει πολλαπλές δράσεις (απεργία, κινητοποιήσεις, συλλογή υπογραφών, παρεμβάσεις στη Διοίκηση) για να μείνουν οι συμβασιούχοι φύλακες στη δουλειά.

Έξω οι εργολάβοι-Όχι στο αίσχος των ατομικών συμβάσεων. ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πηγή : Παντιέρα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου