Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ Αυξημένος Κίνδυνος Εκτεταμένης Διασποράς Στις Ιδιωτικές Κλινικές - Μέτρα Προστασίας Τώρα

Τον αυξημένο κίνδυνο εκτεταμένης διασποράς του κορονοϊού στις ιδιωτικές κλινικές επισημαίνει το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία.

Σημειώνει ότι «δεν γίνονται μοριακοί έλεγχοι (test-COVID) σε εργαζόμενους και ασθενείς. Με τα πρωτόκολλα που ισχύουν καταργείται στην πράξη η αξία του μοριακού ελέγχου ως προληπτικού μέτρου. Αποκλείεται εξ ορισμού η περίπτωση να εντοπιστεί έγκαιρα θετικό κρούσμα εργαζόμενου ή ασθενή».

Ακόμα υπογραμμίζει ότι «η εικόνα επισκεπτών που παραμένουν σε χώρους αναμονής κατά δεκάδες είναι συνηθισμένη. Δεν υπάρχουν προβλέψεις για τήρηση αποστάσεων, ενώ ακόμα κι όταν αυτές υπάρχουν στα χαρτιά, καταργούνται στην πράξη».

Το Σωματείο καταγγέλλει ότι «μόνιμη τακτική των διευθύνσεων των μονάδων είναι η προσπάθεια να κρυφτούν επιβεβαιωμένα ή πιθανά κρούσματα, κυρίως από τους εργαζόμενους. Πολλοί συνάδελφοι δεν γνωρίζουν ότι ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Η προστασία των χώρων εργασίας βρίσκεται αποκλειστικά στην ευχέρεια των διευθύνσεων των μονάδων, με παντελή έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών από το κράτος».

«Οι χώροι εργασίας παραμένουν ουσιαστικά απροστάτευτοι. Στις ιδιωτικές κλινικές μετακινούνται δεκάδες άνθρωποι καθημερινά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και για αυτό το λόγο οι χώροι αυτοί θα έπρεπε να είναι διπλά προστατευμένοι» τονίζει το Σωματείο και απαιτεί:

  • Υποχρεωτικούς, επαναλαμβανόμενους έλεγχους, σε τακτικά διαστήματα σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Αυστηρό καθορισμό του μέγιστου αριθμού επισκεπτών στις αίθουσες αναμονής.
  • Τακτικούς έλεγχους από τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)
Πηγή : 902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου