Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Μπίζνες Με Τον Θάνατο Και Τον Κορονοϊό / της Κ. Μάτσα

Αμερική και φαρμακοβιομηχανίες απαγορεύουν στις φτωχές χώρες της Αφρικής να αποκτήσουν φτηνά φάρμακα για τον κορονοϊό

της Κατερίνας Μάτσα

Πριν καν τα βρουν οι επιστήμονες, πριν τα δει η ανθρωπότητα που αγωνιά, ήδη τα μεγάλα συμφέροντα του κεφαλαίου φροντίζουν για τα κέρδη τους από τα μελλοντικά φάρμακα για τον κορονοϊό.


Ο Λευκός Οίκος και οι χώρες με τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, η Βρετανία, η Ιαπωνία, η Ελβετία δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν στις φτωχές χώρες της Αφρικής να κατασκευάσουν οι ίδιες τα φάρμακα που θα επιβεβαιωθεί ότι είναι αποτελεσματικά απέναντι στον κορονοϊό, ώστε να μπορέσουν να τα διαθέσουν σε φτηνές τιμές!

Επικαλούνται και αυτή τη φορά τα “δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας” των εταιρειών παραγωγής. Αυτά είχαν επικαλεσθεί και παλιότερα όταν ο ιός του aids θέριζε στις χώρες της Αφρικής, οι οποίες δεν ήταν σε θέση να πληρώσουν στις πανάκριβες τιμές που πουλιούνταν στη διεθνή αγορά τα αντιρετροϊκά φάρμακα. Χρειάστηκε μια τεράστια διεθνής κινητοποίηση επί δέκα χρόνια για να αποφασιστεί τελικά στη συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στη Ντόχα ότι σε επείγουσες ανάγκες υπερπηδούνται τα (καπιταλιστικά) εμπόδια της “πνευματικής ιδιοκτησίας” και μπορούν να παραχθούν γενόσημα για να σωθούν οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Για τους φαρμακοβιομήχανους και τους πολιτικούς εκπροσώπους των συμφερόντων τους η Υγεία, η προστασία της Ζωής είναι εμπόρευμα που πρέπει να πουλιέται σε όσο το δυνατό μεγαλύτερη τιμή για να αποφέρει όσο το δυνατό μεγαλύτερο κέρδος. Τους είναι παγερά αδιάφορο το αν οι φτωχοί αποκλείονται από την προμήθειά του. Τόσο το χειρότερο για αυτούς…

Το ίδιο ισχύει και για το πολυαναμενόμενο από όλη την ανθρωπότητα εμβόλιο.

Κατά τα άλλα, ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι καταπίνει καθημερινά υδροξυχλωροκίνη, ένα φάρμακο για την ελονοσία, με πολλές παρενέργειες, που δεν έχει αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά του στη θεραπεία του CoViD-19! Με την ευκαιρία του παγκόσμιου συνεδρίου της ΠΟΥ ο Τραμπ εξαπέλυσε ξανά τους κεραυνούς του ενάντια στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και τον πρόεδρό της Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιεσούς, ότι παίζουν το παιχνίδι της Κίνας, απειλώντας όχι μόνο με πλήρη διακοπή της χρηματοδότησης της ΠΟΥ αλλά και με αποχώρηση από τον διεθνή οργανισμό – και μάλιστα σε συνθήκες παγκόσμιας πανδημίας!

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι το καπιταλιστικό σύστημα είναι εντελώς ασύμβατο με τις ανάγκες της ανθρώπινης Ζωής. Η άμεση ανατροπή του από τις δυνάμεις της κοινωνικής επανάστασης είναι πλέον όρος επιβίωσης του ανθρώπινου είδους.

23/05/20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου