Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

ΟΕΝΓΕ Καταγγελία Για Την Παραβίαση Του Πανεπιστημιακού Ασύλου

Αθήνα 12 Νοεμβρίου 2019 Α.Π: 9895

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΟΕΝΓΕ 

H Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε καταγγέλλει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου από αστυνομικές δυνάμεις την Δευτέρα 11 Νοέμβρη στην ΑΣΟΕΕ, για να καταστείλουν φοιτητές οι οποίοι αντιδρούσαν στην απαράδεκτη απόφαση της Συγκλήτου για lock out του ιδρύματος μέχρι τις 17 Νοέμβρη.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ πατώντας πάνω στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που με το νόμο Παρασκευόπουλου στοχοποιούσε ως παραβατικές τις αγωνιστικές διαδικασίες μέσα στις σχολές, προσπαθεί να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου σε μία περίοδο που οι φοιτητές κινητοποιούνται για μόρφωση, δουλειά, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Επιδιώκει να φιμώσει κάθε φωνή που εναντιώνεται στη βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλλουν. Σε αυτή την κατεύθυνση αξιοποιεί και τη δράση ομάδων που καμία σχέση δεν έχουν με το φοιτητικό κίνημα και τους φοιτητικούς συλλόγους.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής ρίχνοντας χημικά και «χειροβομβίδες» κρότου λάμψης σε βάρος των διαδηλωτών. Η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των διαδηλωτών και έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να επιτραπεί στο ΕΚΑΒ να παραλάβει τους τραυματίες που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι από τις διμοιρίες των ΜΑΤ στο χώρο της σχολής.

Απαιτούμε η Σύγκλητος να πάρει πίσω εδώ και τώρα την απόφαση και να ανοίξει η σχολή και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες φοιτητές. Στο δόγμα νόμος και τάξη που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση απαντάμε με το δυνάμωμα των αγώνων μας για μία καλύτερη ζωή, για τη ζωή που μας αξίζει. Δίνουμε το «παρών» στον αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου