Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

ΓΛΥΦΑΔΑ Κινητοποίηση Φορέων Ενάντια Στο Κλείσιμο Του Κέντρου ΑμΕΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κέντρο ΑμΕΑ Γλυφάδας ενάντια στο κλείσιμο του πραγματοποίησαν το πρωί  ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και η Επιτροπή Αγώνα Γλυφάδας - Βούλας.

Το πρόβλημα με το κτίριο της Γλυφάδας ήταν γνωστό από χρόνια όπως έλλειψη προσωπικού, εντατικοποίηση της δουλειάς, απαράδεκτες συνθήκες περίθαλψης στη Γλυφάδα και στο ΠΙΚΠΑ αλλά και σε άλλα ιδρύματα πρόνοιας.

Το κλείσιμο ιδρυμάτων, η μείωση θέσεων εργασίας και των περιθαλπομένων είναι μια διαδικασία που κρατάει από παλιά, ενώ η ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δίνει ακόμη ένα χτύπημα στα ιδρύματα Πρόνοιας Αττικής.

Οι φορείς που κινητοποιούνται εναντιώνονται στην πολιτική που ακολουθούν τα κόμματα του κεφαλαίου και η ΕΕ στον τομέα της Πρόνοιας, που φέρνει συρρίκνωση των δημόσιων κοινωνικών δαπανών και υπηρεσιών την ίδια ώρα που εξασφαλίζουν πακτωλό κονδυλίων για τα επενδυτικά προγράμματα και εντείνουν την ιδιωτική επιχειρηματική δράση στον τομέα της αποκατάστασης και της φροντίδας των βαριά αναπήρων.

Οι συγκεντρωμένοι τονίζουν ότι διέξοδος είναι ο καλά οργανωμένος και προσανατολισμένος αγώνας, που να συγκρούεται με τις αιτίες και τους υπευθύνους των προβλημάτων και αυτούς που τους στηρίζουν, κόμματα, συνδικαλιστές κλπ.
Οι κινητοποιήσεις τους συνεχίζονται στις 24 Οκτώβρη στις 5 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας στο πλάι του αγωνιστικού αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρευρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που δήλωσε τη στήριξή του.
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου