Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ανακοίνωση για το κλείσιμο των διαγνωστικών κέντρων

Κλειστά για όλους τους ασφαλισμένους θα είναι τα διαγνωστικά κέντρα από 23 έως 25 Μάη με απόφαση των εργοδοτικών φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σε μια προσπάθεια να πιέσουν την κυβέρνηση για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τις επιχειρήσεις τους.

Λόγω αυτής της απόφασης, έχει απαιτηθεί από εργαζόμενους σε διαγνωστικά κέντρα να απέχουν από την εργασία τους και να χρεωθούν κανονική άδεια για το συγκεκριμένο διάστημα.

Το κλαδικό Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων Αθήνας σημειώνει πως «κάθε απόπειρα των εργοδοτών να χρεώσουν αιφνιδιαστικά τους συναδέλφους με κανονική άδεια ή ρεπό για το διάστημα 23 με 25/5, είναι καταχρηστική.

Οι εργαζόμενοι δεν επέλεξαν να μην εργαστούν, επομένως δεν είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωμένοι να επωμιστούν το κόστος των αποφάσεων των εργοδοτικών φορέων.

Οι άδειές μας είναι κατεκτημένο δικαίωμα για να εξυπηρετεί τις ανάγκες μας. Δεν μπορεί να καταπατάται, να “δίνεται” αιφνιδιαστικά με εκβιαστικό τρόπο, όποτε θέλει η εργοδοσία και να χρησιμοποιείται ως μέσο πίεσης.

Καλούμε τους συναδέλφους να καταγγείλουν στο Σωματείο μας κάθε απόπειρα της εργοδοσίας να χρεώσει με κανονικές άδειες ή ακόμα και να “κόψει” μεροκάματα για το διάστημα που δεν θα εξυπηρετούνται οι επισκέπτες των μονάδων».

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου