Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ΣΕΑΑΝ Έκτακτη δίμηνη οικονομική εξόρμηση - Λαϊκό γλέντι στις 23 Ιούνη

Έκτακτη δίμηνη οικονομική εξόρμηση για τους μήνες Ιούνη - Ιούλη διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Στο πλαίσιό της διοργανώνεται μεγάλο λαϊκό γλέντι, με τη στήριξη μιας σειράς καλλιτεχνών, το Σάββατο 23 Ιούνη στις 8.30 μ.μ. στα ΤΕΦΑΑ, Εθνικής Αντιστάσεως 41 (πλησίον Μετρό Δάφνης).

Το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα πλαισιωθεί από τους παρακάτω καλλιτέχνες και σχήματα: Γιάννης Λεμπέσης. Κώστας Κατζιλιέρης με τη δημοτική του κομπανία. Μουσικό σχήμα από φοιτητές της ΣΕΑΑΝ, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με το συγκρότημα της ΣΕΑΑΝ.

Η είσοδος γίνεται με προσκλήσεις.

Σε ανακοίνωσή της η ΣΕΑΑΝ σημειώνει:

«Ο αγώνας μας ενάντια στη βάρβαρη, αντιλαϊκή, αντιαναπηρική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα, χωρίς τα αναγκαία μέσα, τα "όπλα" του αγώνα, τις υποδομές, δηλαδή χώρους για συγκεντρώσεις, συνεδριάσεις, μέσα επικοινωνίας, τηλέφωνα, site, εκτυπωτικά για ανακοινώσεις κλπ.

Έκτακτη οικονομική εξόρμηση της ΣΕΑΑΝ, για τη στήριξη του αγώνα για τα δικαιώματα των αναπήρων, χρονίως πασχόντων, των παιδιών μας, των οικογενειών μας, για δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, Ειδική Αγωγή, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ κρατική επιχορήγηση και βεβαίως δεν έχουμε και χορηγούς και ούτε και θέλουμε.

Για μας χορηγοί, στήριγμα είναι οι ανάπηροι, οι χρονίως πάσχοντες των φτωχών λαϊκών οικογενειών, οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών με αναπηρία, που με αξιοπρέπεια αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Όλοι αυτοί, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, που βρισκόμαστε καθημερινά στους ίδιους δρόμους του αγώνα και που με την συνεισφορά τους από το υστέρημα τους, αναγνωρίζουν ότι στηρίζουν και το δικό τους αγώνα, αλλά και το συνεπή αγωνιστικό, ριζοσπαστικό πόλο στο αναπηρικό κίνημα, που με τη δράση του αποδεικνύει καθημερινά με ποιον είναι.

Στόχος της έκτακτης οικονομικής εξόρμησης είναι να εξασφαλίσουμε τη μεταφορά των γραφείων σε πιο προσβάσιμη περιοχή και τη δημιουργία της αναγκαίας υποδομής για τη στήριξη του αγώνα στα δύσκολα χρόνια που έρχονται.

Γιατί, παρά τα παραμύθια περί εξόδου από τα μνημόνια, για τις λαϊκές οικογένειες και ιδιαίτερα για τους ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες, οι δεσμεύσεις απέναντι στις απαιτήσεις του κεφαλαίου, την ΕΕ και των δανειστών και του ΔΝΤ, προϋποθέτουν την εφαρμογή των εκατοντάδων εφαρμοστικών νόμων και της τέταρτης αξιολόγησης, που για να εξασφαλίσουν τη στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων των εμπόρων της Υγείας και της αναπηρίας, θέλουν τα ΑΜΕΑ στον Καιάδα, πελάτες στις επιχειρήσεις τους και τους εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους. Άλλωστε με την ψήφιση των προαπαιτούμενων της τέταρτης αξιολόγησης, τα σφαγεία των ΚΕΠΑ γενικεύονται, με τον ΟΠΕΚΑ, με "λεπίδι" τη "λειτουργικότητα".

Πέρα από το ότι θέλουμε να βελτιώσουμε τα μέσα επικοινωνίας με τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους (εκτυπώσεις, αναβάθμιση ιστοσελίδων), θέλουμε να εξασφαλίσουμε και ειδικό εκτυπωτικό μηχάνημα γραφής Braille, για τους τυφλούς συναδέλφους και αυτούς με σοβαρά προβλήματα όρασης».
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου