Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Κινητοποίηση Στο Υπ.Εργασίας Ενάντια Στο Σφαγιασμό Των Αναπηρικών Επιδομάτων Και Συντάξεων

Μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευή 12 Γενάρη από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Αττικής και το ΣΕΜΙΣΕΑ στο υπουργείο Εργασίας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και το «σφαγιασμό» των επιδομάτων των αναπήρων.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων ζήτησε συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Ωστόσο, η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι κανείς εκπρόσωπος από την ηγεσία του υπουργείου δεν βρισκόταν στον χώρο λόγω υποχρεώσεων στην Βουλή. Η αντιπροσωπεία διεμήνυσε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα καλώντας ανάπηρους και γονείς σε μαζική συσπείρωση στο συνεπές αναπηρικό κίνημα, ενώ οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του υπουργείου.



Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση ήταν «Εμπρός για τον Καιάδα ο ανταγωνισμός και όχι τα ΑΜΕΑ και ο εργαζόμενος», «Αυτά τα μέτρα είναι καρμανιόλα, αν δεν ξεσηκωθούμε θα μας τα πάρουν όλα».

Η σημερινή κινητοποίηση εντάσσεται στις απεργιακές κινητοποιήσεις που διοργανώνουν Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο. Το αναπηρικό κίνημα εκφράζει την αντίθεσή του συνολικά στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αλλά και ειδικά στο άρθρο 215 το οποίο καθορίζει ως κριτήριο για την απόδοση αναπηρικών επιδομάτων και συντάξεων εκείνο της «λειτουργικότητας», της δυνατότητας δηλαδή του αναπήρου και του χρονίως πάσχοντα να αντιμετωπίζει τα καθημερινά του προβλήματα και την ικανότητά του για εργασία.

Τα πανό των συγκεντρωμένων ανάγραφαν «Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ - Κάτω τα χέρια από τα επιδόματα και τις αναπηρικές συντάξεις» και του ΣΕΜΙΣΕΑ «Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, μόνιμη και σταθερή δουλειά, δωρεάν θεραπεία για όλα τα παιδιά». Σημειώνεται πως με απόφαση του ΔΣ του ΣΕΜΙΣΕΑ, το Σωματείο θα συμμετάσχει και στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 15 Γενάρη. 

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου