Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Χιλιάδες Διαδηλωτές Στο Παναναπηρικό Συλλαλητήριο

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΔΑΡΓΑΚΗΣ

Συγκλονιστικό ήταν το πανελλαδικό παναναπηρικό συλλαλητήριο που έγινε στις 4/11 με πορεία από την Ομόνοια προς τη Βουλή και το Μαξίμου. Πάνω από δέκα χιλιάδες συμμετείχαν σε μια εντυπωσιακή σε παλμό και όγκο διαδήλωση που κατήγγειλε τις μνημονιακές επιθέσεις στις συντάξεις, τα επιδόματα και τα γενικότερα δικαιώματα των ΑμεΑ. 

«Δεν μπορώ να υπολογίσω ακριβώς τον όγκο της διαδήλωσης, αλλά ήταν εντυπωσιακή καθώς ο δικός μας χώρος έχει και ένα κομμάτι που έχει δυσκολία να κινηθεί και χρειάζεται βοήθεια για να κατέβει στο δρόμο. Επίσης, το μπλοκ των κωφών ήταν δυναμικό, ενώ δικό της μπλοκ είχε και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Αναπήρων” δήλωσε στην ΕΑ ο Δημήτρης Δεμεδιός. “Το βασικό μας αίτημα είναι να μην βάλουν χέρι στις συντάξεις και τα επιδόματα. Όχι να εξαιρεθούμε μόνο εμείς, αλλά να μην περάσουν παντού οι επιθέσεις. Κάθε κομμάτι που κατέβηκε είχε και τα δικά του εξειδικευμένα αιτήματα καθώς μέσα στο αναπηρικό κίνημα υπάρχουν πολλά κομμάτια. Σημαντικό είναι το ζήτημα με τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής που έχουν διαλυθεί. Θετικό ήταν ότι μαζί μας κατέβηκε και μπλοκ από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που διεκδικούν να διοριστούν στα σχολεία. 

“Κρυφή επίθεση”

Επίσης, υπάρχει και μια πιο κρυφή επίθεση αφού γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστεί η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Από τη μία τα ΚΕΠΑ, οι επιτροπές, ρίχνουν τα ποσοστά αναπηρίας σε όσους εξετάζουν, από την άλλη ο ΟΟΣΑ απαιτεί να θεωρούνται ανάπηροι μόνο όσοι έχουν αναπηρία πάνω από 80%. Αυτό δεν είναι επίσημη κυβερνητική πρόταση, αλλά το κάνουν χωρίς να πολυφαίνεται με μικρές αλλαγές».

Στη διαδήλωση συμμετείχαν με πανό σωματεία και σύλλογοι ΑμεΑ από όλη τη χώρα, καθώς και εργαζόμενοι σε χώρους που δραστηριοποιούνται στην φροντίδα των ανάπηρων: η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων-ΣΕΑΑΝ, το Σωματείο Ατόμων με αναπηρία Νομού Δράμας, ο Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ξάνθης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζόμενων στην Ειδική Αγωγή, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Δράμας, η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Νομού Άμφισσας, ο Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Δήμου Λαγκαδά, το Σωματείο Παιδιών με ειδικές ανάγκες «Η Αργώ», το Σωματείο ΑμεΑ Σητείας κ.ά.

Οι ανάπηροι ενώθηκαν με τους συνταξιούχους που επίσης είχαν καλέσει σε διαδήλωση από την Ομόνοια. Με πανό ήταν εκεί: ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Αεροπορικών Εταιριών, οι συνταξιούχοι των τραπεζών με το πανό της ΟΣΤΟΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών κ.ά. Πλούσιο φωτορεπορτάζ μπορείτε να δείτε στο sekonline.gr.

Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου