Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Η Υγεία Παραμένει Στο Απόσπασμα! Του Γεώργιου Βήχα

Η ΥΓΕΙΑ - παραμένει- ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!

Η Δημόσια υγεία έχει καταρρεύσει! Οι ελλείψεις τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό, φάρμακα, υλικά είναι τόσο μεγάλες που καθιστά εγκληματικά ανεπαρκή την πρωτοβάθμια αλλά και την δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας. 

Αιτία φυσικά είναι η δραματική περικοπή των δαπανών για την υγεία τα τέσσερα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να δαπανά το χαμηλότερο ποσοστό σε σχέση με το ΑΕΠ από όλες τις Ευρωπαικές χώρες. Όση πολιτική βούληση και να διαθέτει η νέα ηγεσία του υπουργείου υγείας, όσους σχεδιασμούς και να κάνει είτε για την ΠΦΥ και την ΔΦΥ, είτε για τους ανασφάλιστους εάν δεν αυξήσει τις δαπάνες για την υγεία δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. 

Οι επιπτώσεις από την πολιτική της λιτότητας στην υγεία δεν είναι μόνο από τις πιο σοβαρές που έχουμε βιώσει και βιώνουμε, είναι και από τα βασικά μας επιχειρήματα που στοιχειοθετούν την ανθρωπιστική κρίση αλλά και την αποτυχία των μνημονιακών πολιτικών. Και αυτό το λέω από προσωπική εμπειρία γιατί το έχω διαπιστώσει σε κάθε ταξίδι στην Ευρώπη, σε κάθε ομιλία και στην συζήτηση που ακολουθεί μετά με τους πολίτες. Ειδικά στην Γερμανία, όταν μιλώ με πολίτες που ενστερνίζονται τις απόψεις της Bild και του Σόιμπλε, μετά από την συζήτηση μας και την περιγραφή αυτών των επιπτώσεων με επιχειρήματα και αδιάσειστα στοιχεία, το οικοδόμημα της παραπληροφόρησης που τους έχουν κτίσει συστηματικά τα ΜΜΕ αλλά και η κυβέρνηση τους καταρρέει! Ακόμη και η αντιπροσωπεία των Γερμανών βουλευτών που επισκέφτηκε πρόσφατα το ΜΚΙΕ συμφώνησε πως η περικοπή δαπανών στην υγεία παράγει νεκρούς και ελλείμματα στην οικονομία.

Από τα παραπάνω προκύπτουν κάποια εύλογα κατά την γνώμη μου ερωτήματα τα οποία και τα απευθύνω δημοσίως πρός την ηγεσία του υπουργείου υγείας.

Γιατί δεν έχει τεθεί με τον πιο επίσημο αλλά και με τον πιο δυναμικό τρόπο η απόφαση μας, ως Ελλάδα εννοώ, πως η υγεία μένει έξω από αποιαδήποτε διαπραγμάτευση, έξω από οποιαδήποτε περικοπή δαπανών;

Γιατί η ΕΣΑΝ δεν έχει ακόμη καταργηθεί;

Γιατί οι διοιηκητές των 6 ΥΠΕ δεν βγάζουν από κοινού μια ανακοίνωση με λεπτομερή καταγραφή όλων των προβλημάτων, και να ζητούν επιτακτικά αύξηση κονδυλίων και προσλήψεις αντί να μπαλώνουν τρύπες δημιουργώντας άλλες, με μετακίνησεις γιατρών ή άλλου προσωπικού;

Γιατί δεν έχουν κινηθεί ακόμη οι απαραίτητες διαδικασίες από το υπουργείο υγείας προκειμένου να αποδοθούν ποινικές ευθύνες, εάν φυσικά κρίνει η δικαιοσύνη πως υπάρχουν και όπου υπάρχουν, για τους θανάτους και τις άλλες σοβαρές επιπτώσεις; Με τα απαραίτητα στατιστικά στοιχεία φυσικά. Μία κίνηση που θα βοηθούσε πάρα πολύ και θα έδινε άλλη βαρύτητα στην διαδικασία που είναι ήδη σε εξέλιξη στην Βουλή για το μνημόνιο.

Και ένα τελευταίο ερώτημα:

Γιατί τα χρέη των ανασφάλιτων πολιτών στην εφορία από νοσηλείες τους τα προηγούμενα χρόνια, δεν έχουν ακόμη διαγραφεί;

Τα ερωτήματα δεν είναι ρητορικά!

ΥΓ: τον θυμό εύκολα τον διαχειρίζομαι. Αυτό που με πληγώνει...δύσκολα..

Πηγή : enallaktikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου