Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί Απαιτούν Να Αναγνωριστεί Άμεσα Καθεστώς Πρόσφυγα Πολέμου Στους Σύριους Συνανθρώπους Μας

Δηλωση του προέδρου της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) για τους Σύρους πρόσφυγες  

Τις τελευταίες ημέρες η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί με φρίκη το δράμα των προσφύγων από τη Συρία που, έχοντας φύγει από την εμπόλεμη ζώνη, ζητούν στοιχειώδη μέριμνα προκειμένου να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Ανάμεσά τους βρίσκονται γυναίκες, μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη. Παραμένουν εκτεθειμένοι στο αφόρητο κρύο, ενώ από 24 Νοεμβρίου αρκετοί απ΄ αυτούς βρίσκονται σε απεργία πείνας.


Πρόκειται για μια απεγνωσμένη κραυγή που ζητάει το αυτονόητο για κάθε ανθρώπινη ύπαρξη: ελευθερία, αξιοπρέπεια και στοιχειώδη ατομικά δικαιώματα.



Δεδομένου πως πρόκειται για πρόσφυγες πολέμου, προξενεί οδυνηρή κατάπληξη το γεγονός ότι η Ελληνική Πολιτεία παραμένει παγερά αδιάφορη και ουσιαστικά ανύπαρκτη όσον αφορά τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούμε να αναγνωριστεί άμεσα καθεστώς πρόσφυγα πολέμου στους συνανθρώπους μας αυτούς, να τους παρασχεθούν άμεσα τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους και να διευκολυνθεί η μετάβασή τους όπου επιθυμούν.

Το γεγονός ότι κατάφεραν να διαφύγουν από την εμπόλεμη ζώνη δεν τους καθιστά αιχμαλώτους ενός κράτους που, ολοφάνερα, αποδεικνύει ότι αδυνατεί να τηρήσει τα στοιχειώδη προσχήματα όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες κάθε ανθρώπινου όντος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου