Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Νοσοκομεία: Η Πανεργατική Είναι Η Νέα Αρχή

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του «Νυστεριού», του εργατικού εντύπου των αντικαπιταλιστών εργαζόμενων στα Νοσοκομεία. Από το πρωτοσέλιδό του καλεί στην Πανεργατική Απεργία της 27 Νοέμβρη στις 10πμ στο Μουσείο. 


Ο Κώστας Καταραχιάς στο κεντρικό άρθρο του νέου τεύχους γράφει για την ανάγκη “Να κλιμακώσουμε απεργιακά για να σταματήσουμε τα θρασίμια κυβέρνησης και τρόικας”. Εξηγεί ότι πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση μετά από την 24ωρη απεργία με πίεση πάνω στα συνδικάτα της Υγείας και την ΑΔΕΔΥ για νέα 48ωρη μέσα στο Δεκέμβρη. 



Ο Χρίστος Αργύρης γράφει για το 14ο Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ που θα γίνει 9 - 11 Φλεβάρη του 2015. “Στο συνέδριο χρειάζεται να δυναμώσει η αριστερά και να οδηγήσουμε ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ να χάσουν τις παλιές τους πλειοψηφίες και τη δυνατότητά τους να μπλοκάρουν αγωνιστικές αποφάσεις” αναφέρει και προσθέτει ότι στο Γεννηματά, όπου δουλεύει, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να συγκροτηθεί ένα μαχητικό ψηφοδέλτιο εν όψει των εκλογών για τους αντιπροσώπους στις 4 Δεκέμβρη.

Ενημέρωση από τις εκλογές για τους αντιπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ στο νοσοκομείο Αγία Όλγα έχει στείλει η Δέσποινα Τσατσούλη που εκλέχτηκε μαζί με την Μαργαρίτα Χαϊδή από την «Πρωτοβουλία Αντίστασης και Πάλης». Η δύναμη της Πρωτοβουλίας είναι ότι έχει αγκαλιάσει τους εργαζόμενους που ήρθαν από τα συγχωνευμένα νοσοκομεία ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο δουλεύουν.

Η Μαρία Αλεξανδρίδου από το Θριάσιο στο άρθρο της για την ΕΣΑΝ Α.Ε. (Εταιρία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων) εξηγεί ότι αυτή η εταιρία τελικό στόχο έχει τα “νοσοκομεία να γίνουν πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενα με μηδενική κρατική χρηματοδότηση” και προσθέτει ότι “η δημιουργία της έχει σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό, πολιτικούς στόχους και εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα”.

Στην εντατική

Η Μαρία Αλιφιέρη από το Αγλαΐα Κυριακού στο κείμενό της εξηγεί ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μόνο ενωμένοι μπορούν να νικήσουν. Η διάσπαση των εργαζόμενων ανάλογα με τον κλάδο τους δεν βοηθά, αλλά αντίθετα αποδυναμώνει. “Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η προσπάθεια δημιουργίας ομοσπονδίας που θα ανήκουν μόνο οι ΔΕ Β. Νοσηλευτές” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Χάρης Παπαγεωργόπουλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου εργαστηριακών υπαλλήλων του ΠΕΔΥ γράφει ότι “Η Υγεία έχει μπει στην εντατική” και θυμίζει τη διάλυση του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ και τώρα του ΠΕΔΥ από την κυβέρνηση.

Η Γεωργία Καρακωνσταντινίδου γράφει για την μάχη των εργαζόμενων του προγράμματος Streetwork στον ΟΚΑΝΑ Θεσσαλονίκης για να προσληφθούν ξανά, ενώ θυμίζει πόσο σημαντική στήριξη παρείχαν οι εργαζόμενοι σε χρήστες ναρκωτικών και άλλες ευπαθείς ομάδες.

Τέλος, η Μίνα Ξεπλάτη στέλνει SOS από το Νοσοκομείο της Άμφισσας όπου υπάρχουν τραγικές ελλείψεις και καθυστέρηση πληρωμών με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να κινδυνεύει με κλείσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου