Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Την Aντεργατική Στάση Της Θεσσαλικής Εταιρείας Ψυχικής Υγείας - Περίθαλψης - Αποκατάστασης Καταγγέλλει Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Τη Θεσσαλική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας - Περίθαλψης - Αποκατάστασης (ΘΕΨΥΠΑ), η οποία από τις αρχές του 2014 έκανε 12 απολύσεις εργαζομένων από τις δομές της, ενώ παράλληλα εντατικοποιεί τη δουλειά αυτών που εργάζονται, δημιουργεί κλίμα εκφοβισμού με συχνές απειλές και βρίσιμο των εργαζομένων, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας.

Επίσης καταγγέλλει το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι, σε ένα ευαίσθητο χώρο όπως η ΘΕΨΥΠΑ, είναι ανεμβολίαστοι με κίνδυνο να κολλήσουν διάφορα νοσήματα. Παλιότερα είχε εμφανιστεί κρούσμα φυματίωσης σε ασθενή σε δομή γειτονικού νομού.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας ζητά την ανάκληση των απολύσεων και την άμεση παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας και της Διεύθυνσης Υγιεινής, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Καλεί τους εργαζόμενους να μην αποδέχονται αυτή την κατάσταση, να συσπειρωθούν στο Κλαδικό Σωματείο των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και συλλογικά να αντισταθούν απέναντι στις απολύσεις και τα προβλήματα στο χώρο δουλειάς που δημιουργεί η διεύθυνση της εταιρείας.

Πηγή902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου