Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ποινικοποίηση: Βοηθάς άστεγους; Θα συλλαμβάνεσαι!

Αντί οι τοπικές αρχές να συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι άστεγοι, στη Φλόριντα ποινικοποιείται η βοήθεια προς τους συνανθρώπους που η ζωή τους οδήγησε στον δρόμο. Η αστυνομία μοιράζει ήδη αναφορές και απειλεί ότι θα συλλάβει όποιον βοηθήσει κάποιον άστεγο!

Δύο ιερείς και ένας 90χρονος απειλήθηκαν με φυλάκιση επειδή βοηθούσανε στην σίτιση των αστέγων στην κοινότητά τους. Τον περασμένο Οκτώβριο στην Φλόριντα, ψηφίστηκε διάταγμα που χαρακτηρίζει αδίκημα τα συσσίτια. Το μέτρο αυτό ελήφθη προκειμένου να περιοριστεί ο αυξανόμενος αριθμός των αστέγων αλλά χαρακτηρίστηκε μέτρο ασφαλείας για τη δημόσια υγεία στην περιοχή του Fort Lauderdale.


Το διάταγμα ορίζει πως τα συσσίτια θα πρέπει να γίνονται 500 μέτρα τουλάχιστον μακριά από κατοικημένη περιοχή, να μην γίνονται κοντά σε χώρους εστίασης και οι διοργανωτές να έχουν και την απαιτούμενη άδεια από τις τοπικές αρχές. Επιπλέον, για τους αστέγους απαγορεύεται να κοιμούνται σε δημόσια κτίρια, να κυκλοφορούν σε πολυσύχναστους δρόμους και να αποθηκεύουν τα προσωπικά τους είδη σε δημόσιο χώρο.

Ο δήμαρχος της περιοχής υπερασπίζεται τον νόμο και δήλωσε πως «το να δίνεις φαγητό σε έναν άστεγο δεν τον βοηθά να ξεφύγει από τον δρόμο. Δεν τον κάνει παραγωγικό».

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε και αφορά τους αστέγους, τον περασμένο μήνα, διαπίστωσε ότι σε 21 πόλεις έχουν ληφθεί περιοριστικά μέτρα ως προς τα συσσίτια αστέγων, και σύντομα άλλες 10 πόλεις θα ακολουθήσουν το μοτίβο αυτό.

«Νομίζω ότι έχουμε χάσει τη συλλογική μας συνείδηση. Αντί να επαινούνται οι άνθρωποι που βοηθούν, συλλαμβάνονται. Αυτό δεν είναι λογικό. Καμιά πολιτισμένη χώρα δεν θα έπρεπε να το κάνει αυτό. Οι άστεγοι χρειάζονται ένα κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας» δηλώνει ο Joel Berg, διευθυντής του φιλανθρωπικού οργανισμού «Συμμαχία κατά της Πείνας».

Πηγή : tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου