Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλεί τους Νοσηλευτές -τριες Σε Αποχή Από Τις Εκλογές Της ΕΝΕ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Υγείας-Πρόνοιας καλεί τους Νοσηλευτές-τριες σε αποχή από τις εκλογές της ΕΝΕ στις 3/4 Νοεμβρίου.
Σε μια εποχή όπου η νοσηλευτική κοινότητα βιώνει οξύτατο πρόβλημα ανεργίας εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης και Τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ) με πάνω από 5 χιλιάδες άνεργους νοσηλευτές και με εκατοντάδες νοσηλευτές που αρκούνται στην ελεημοσύνη και τα ψίχουλα των voucher υγείας («επιταγή κατάρτισης εργασίας»), η σημερινή διοίκηση της ΕΝΕ προέβη σε μία σειρά από πέρα για πέρα κατακριτέες ενέργειες:


1. Έσπευσαν να επικροτήσουν το νόμο που ψήφισε ο προηγούμενος υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, το περιβόητο ΠΕΔΥ, και που διέλυσε την όποια δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είχε απομείνει. Υπενθυμίζουμε πληροφοριακά ότι εντελώς συμπτωματικά εκείνο το διάστημα διόρισε η κυβέρνηση δύο βασικά στελέχη της ΕΝΕ σαν μέλη της διοίκησης του Ιπποκράτειου νοσοκομείου της Αθήνας (ο Δ.Σκουτέλης κι ο Δ.Πιστόλας - τακτικά και αναπληρωματικά μέλη στη διοίκηση αντίστοιχα).

2. Δεν διεκδικούν μαχητικά μαζικές προσλήψεις νοσηλευτών με αξιοπρεπείς μισθούς στο ΕΣΥ (πχ Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σαν οικογενειακοί νοσηλευτές, νοσηλευτές στην κοινότητα), μεριμνούν για την μετατροπή του επαγγέλματος σε μπίζνα ώστε σαν ελεύθεροι επαγγελματίες με μπλοκάκι να πουλάμε υπηρεσίες υγείας στον πληθυσμό που δεν βρίσκει πουθενά πλέον δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας.

3. Τα ίδια φυσικά πρόσωπα, σαν φυσική ηγεσία και της ΠΑΣΥΝΟ, εξέδωσαν υπόγεια απειλητική ανακοίνωση προειδοποιώντας μας «να μην θέσουμε σε κίνδυνο την σταδιοδρομία μας» και καλώντας μας με κείμενο που μοιράστηκε υπηρεσιακά σε κάθε τμήμα μέσα από τις διευθύνσεις στις Νοσηλευτικές Υπηρεσίες να συμπληρώσουμε «επιφυλασσόμενοι» τις εκθέσεις αξιολόγησης συναινώντας στις απολύσεις του 15% των «ανεπαρκών» συναδέλφων μας.

4. Λειτουργούνε υπονομευτικά και διασπαστικά μέσα στο υγειονομικό κίνημα που αγωνίζεται κόντρα στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, καθώς με πρωτοβουλία τους στο ΓΝ Κρατικό Νικαίας μπλοκάρανε την αυτόματη εγγραφή στα επιχειρησιακά σωματεία των νοσοκομείων όλων των νεοδιόριστων υγειονομικών αφήνοντας τους συνδικαλιστικά ακάλυπτους κι ανυπεράσπιστους απέναντι στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης!!

5. Είναι λιγότεροι από 5 χιλιάδες οι συνάδελφοι που καταβάλλουν την συνδρομή των 40 ευρώ, με το ζόρι κιόλας και με την απειλή πειθαρχικού συμβουλίου και οικονομικών κυρώσεων και προστίμων που πλέον θα χρωστούνται στην εφορία.

6. Μηχανεύτηκαν ένα εκλογικό σύστημα όπου απαγορεύουν τη συμμετοχή εκλογικών συνδυασμών υποψηφίων στα Περιφερειακά τμήματα σε συνεργασία με τον υπουργό υγείας Μάκη Βορίδη, και γνωστό για τις αντιδημοκρατικές. και ακροδεξιές του ιδέες (πρόεδρος της νεολαίας της φιλοχουντικής ΕΠΕΝ στο παρελθόν. Πιο ειδικά θα υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο υποψηφίων θα σταυροδοτούνται όλοι χωρίς περιορισμό σταυροδοσίας με αποτέλεσμα την προικοδότηση των επικρατέστερων, πιο «δημοφιλών» υποψηφίων. Στην εκλογή των Αντιπροσώπων ισχύει το αναλογικό σύστημα και μόνο εκεί πλέον επιτρέπεται η συμμετοχή εκλογικών συνδυασμών υποψηφίων.

1) Καλούμε την ΕΝΕ να μειώσει την συνδρομή στα 10 ευρώ, ώστε να εγγραφούνε άμεσα το σύνολο των νοσηλευτών.

2) Δεν συμμετέχουμε στις «εκλογές»-παρωδία για την ανάδειξη οργάνων διοίκησης της ΕΝΕ, δεν νομιμοποιούμε αυτήν την αντιδημοκρατική εκτροπή.

3) Καλούμε τη νοσηλευτική κοινότητα να απέχει συνολικά από αυτές τις «εκλογές».

4) Καλούμε τον υπουργό Υγείας να αναλογισθεί τις ευθύνες του και να δρομολογήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε εξαρχής και από μηδενική βάση να διεξαχθούνε εκλογές δημοκρατικά, με απλή αναλογική για Περιφερειακά Τμήματα και ΔΣ, και με ελευθερία συμμετοχής και εκλογικών συνδυασμών υποψηφίων με ξεχωριστά ψηφοδέλτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου