Σελίδα αντιπληροφόρησης της Αυτόνομης Μαχόμενης Ομάδας (για την υγεία) * Για ένα αυτόνομο - μαχητικό -ανεξάρτητο κίνημα ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και νοσηλευτικού προσωπικού * Για Επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com *

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Κλειστά Την Τετάρτη 10/6 Τα Φαρμακεία Σε Όλη Τη Χώρα

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 10 Ιουνίου τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, αντιδρώντας στην απελευθέρωση του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).

Το κοινό θα εξυπηρετηθεί από τα διανυκτερεύοντα/εφημερεύοντα φαρμακεία.

Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν τη «συνέχιση του εμπαιγμού που βιώνουν εδώ και πέντε χρόνια» και εκτιμούν ότι η απελευθέρωση του χώρου διανομής των ΜΗΣΥΦΑ δεν πρόκειται να ωφελήσει τους ασφαλισμένους, αλλά αντιθέτως θα «αποβεί εις βάρος τους».

«Αυτή η τακτική θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των ΜΗΣΥΦΑ, τα οποία σήμερα έχουν τη χαμηλότερη στην Ευρώπη, όπως αποδεικνύει και η ευρωπαϊκή εμπειρία» σημειώνουν.

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου το περασμένοι Σάββατο οι φαρμακοποιοί ανέφεραν επίσης ότι τα 9.800 φαρμακεία που έχουν απομείνει αποτελούν ένα επαρκέστατο δίκτυο διάθεσης των ΜΗΣΥΦΑ.

Ο ΠΦΣ έχει προγραμματίσει Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων από ολόκληρη τη χώρα το ερχόμενο Σάββατο 13 Ιουνίου, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Πηγή  :  news.in

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου